skip navigation

Tuingeluk voor iedereen!

Tuingeluk binnen ieders handbereik!

Het is allemaal veel makkelijker dan u denkt, uw tuingeluk wordt voornamelijk bepaald door vier eenvoudige basisvoorwaarden. Als uw tuin voldoet aan deze voorwaarden, dan is de basis voor uw Tuingeluk gelegd. Met het lijnenspel, de gekozen producten en de uitstraling van uw accessoires kan het alleen nog maar mooier worden. De verhoudingen, het volume, de privacy en de energiebalans zijn gelukbepalend.

Wat zijn de basisvoorwaarden voor Tuingeluk?
Samen met de Tuinen van Appeltern hebben we 4 basisvoorwaarden opgesteld. Als uw tuin niet of te weinig voldoet aan deze basisvoorwaarden, doet u er goed aan de nodige wijzigingen door te voeren. 

1. Verhoudingen Om het goede tuingevoel te ervaren doet u er goed aan dat niet te veel verharding en juist wel veel beplanting of gazon aanwezig zijn. Dit kunnen we bij kleine tuinen compenseren met planten aan wanden of een overhangende boom.  

2. Volume Een vlakke tuin waarbij u alles in één keer overziet is weinig spannend en intiem... Door hoogteverschillen in beplanting of met andere elementen in de tuin ontstaat dieptewerking, spanning en beslotenheid. 

3. Privacy Een andere basisvoorwaarde is dat u in uw tuin niet gestoord wilt worden door inkijk of andere overlast. U wilt immers genieten van uw tuin!

4. Energiebalans De belangrijkste voorwaarde (die overigens vaak vergeten wordt) is de energiebalans van een tuin, en dat is echt niet zo zweverig als dat klinkt, het gaat erom dat de tuin niet meer zorgtijd of onderhoudskosten van u vraagt dan u bereid bent om te geven.

Kijk voor meer informatie op www.tuingeluk.nl