skip navigation

Onkruidbestrijding

Onkruid vergaat niet... maar u kunt het wel bestrijden! Maar met welke methode? Wij kunnen het onkruid met heet water bestrijden met onze WAVE Thermische onkruidbestrijding. Hiermee voldoen we aan de nieuwste richtlijnen op het gebied van onkruidbestrijding en kunnen we chemievrij werken.

 

Door gebruik van onze handlans kunnen we zeer nauwkeurig werken en ook moeilijk bereikbare plaatsen behandelen. Door gebruik van heet water (98 graden) in combinatie met lage uitstroomdruk zijn WAVE onkruid machines geschikt voor alle verharde en halfverharde oppervlakten.

 

Thermische onkruidbestrijding, oftewel onkruid doden met heet water, is gebaseerd op het overbrengen van energie op de plant.  Oppervlaktewater is een van de beste energiedragers en is in de natuur vrij voorhanden. Bijkomend voordeel is dat het water door de zwaartekracht naar beneden stroomt en dus het plantje en de wortels van de onkruid goed kan bereiken. Een andere energiedrager is lucht. Warme lucht stijgt van nature omhoog, waardoor bij onkruidbestrijding met hete lucht een aanzienlijk deel van de energie de plant ofwel onkruid niet bereikt. Daarnaast is lucht één van de slechtste energiedragers in de natuur.

Daarom maakt de WAVE methode gebruik van de positieve eigenschappen van water (géén stoom, dit stijgt immers ook op). In combinatie met de sensortechniek resulteert dit in een zeer energiezuinige onkruidbestrijdingsmethode. Door de grote energieoverdracht van heet water volstaat een lage behandelfrequentie van maximaal vier beurten per jaar.

 

Wij werken voor particulieren, instellingen, overheid, maar ook voor collega hoveniers. 

 

Gerelateerde projecten

Meer projecten